Laat duizend hoogstam fruit­bomen groeien

De aanschaf van een echte hoogstam fruitboom kost, inclusief materiaal voor ondersteuning en bescherming, per boom rond 110 euro. Voor een eigen bijdrage van 22 euro per boom kunnen nieuwe bomen worden aangeschaft of vervangen in de gemeente Alphen aan den Rijn. Inbegrepen is een cursus ‘snoei en onderhoud’. Het project heeft een looptijd van drie jaar en het doel is om 1.000 bomen te planten. Het totaalbudget bedraagt daarmee ruim 100.000 euro. Een tweede fase van benodigde financiële middelen is nu beschikbaar voor het gebiedsdeel Alphen aan den Rijn. Voor Kaag en Braassem en Nieuwkoop moet nog geld worden geworven.
Voor wie in aanmerking wil komen start de inschrijving vanaf heden. Vanwege de aanplant in het najaar sluit de eerste ronde per 15 september 2021.

Naast het faciliteren van de aankoop en verzorging van de bomen zullen de samenwerkende organisaties ook wandel- en fietsroutes uitzetten langs de boomgaarden zodat iedereen deze pareltjes kan bewonderen. Dat is vooral een aanrader in de bloesem- en oogsttijd.

Heeft u interesse in een nieuwe hoogstamboomgaard of nieuwe aanplant in een bestaande boomgaard? Neem dan contact op met één van onderstaande adressen, u ontvangt verdere informatie. Nieuwe boomgaarden genieten een lichte voorkeur.